1
حسابداری- دانشکده مدیریت و حسابداری - دانشگاه آزاد اسلامی قزوین - ایران
2
کارشناسی ارشد حسابداری
چکیده
این پژوهش اثر روابط سیاسی با دولت را بر رابطه بین ساختار مالکیت و اجتناب مالیاتی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مورد بررسی قرار میدهد. به منظور اندازهگیری اجتناب مالیاتی از معیارهای اختلاف دائمی مالیات و نرخ مؤثر مالیات نقدی استفاده شده است. فرضیههای پژوهش بر مبنای نمونه آماری متشکل از 95 شرکت طی دوره زمانی از سال 1385 لغایت 1395 و با استفاده از الگوهای رگرسیونی چند متغیره و چینش دادههای ترکیبی، مورد آزمون قرار گرفت. نتایج آزمون فرضیههای پژوهش با متغیر وابسته اختلاف دائمی مالیات نشان میدهد که رابطه مثبت و معناداری بین درصد مالکیت بزرگترین سهامدار، درصد مالکیت سه سهامدار بزرگتر و مالکان نهادی با اختلاف دائمی مالیات وجود دارد. همچنین، بین روابط سیاسی گسترده با دولت و اختلاف دائمی مالیات رابطه منفی و معناداری وجود دارد. در نهایت، روابط سیاسی گسترده با دولت بر رابطه بین ساختار مالکیت و اختلاف دائمی مالیات اثر معناداری ندارد. نتایج آزمون فرضیههای پژوهش با متغیر وابسته نرخ مؤثر مالیات نقدی بیانگر آن است که رابطه مثبت و معناداری بین درصد مالکیت بزرگترین سهامدار و نرخ مؤثر مالیات نقدی وجود دارد. همچنین، رابطه منفی و معناداری بین درصد مالکیت سه سهامدار بزرگتر و مالکان نهادی با نرخ مؤثر مالیات نقدی وجود دارد.
رضایی, فرزین, ویسی حصار, ثریا. (1397). بررسی اثر روابط سیاسی با دولت بر رابطه بین ساختار مالکیت و اجتناب مالیاتی. پژوهش های نوین در حسابداری و حسابرسی, 2(3), 33-57.
MLA
فرزین رضایی; ثریا ویسی حصار. "بررسی اثر روابط سیاسی با دولت بر رابطه بین ساختار مالکیت و اجتناب مالیاتی". پژوهش های نوین در حسابداری و حسابرسی, 2, 3, 1397, 33-57.
HARVARD
رضایی, فرزین, ویسی حصار, ثریا. (1397). 'بررسی اثر روابط سیاسی با دولت بر رابطه بین ساختار مالکیت و اجتناب مالیاتی', پژوهش های نوین در حسابداری و حسابرسی, 2(3), pp. 33-57.
VANCOUVER
رضایی, فرزین, ویسی حصار, ثریا. بررسی اثر روابط سیاسی با دولت بر رابطه بین ساختار مالکیت و اجتناب مالیاتی. پژوهش های نوین در حسابداری و حسابرسی, 1397; 2(3): 33-57.